• Er werd hard gestreden om de titel. Bloed, zweet en tranen.

  2 okt 2020
 • Aan de rand van Hoograven werd op zondagmiddag 27 september op een mooi groen kunstgrasveld het langverwachte Kubb-toernooi gespeeld. Acht verschillende teams stonden te popelen om hun kunsten te vertonen. Iedereen had zich op zijn manier voorbereid. De een had al weken tijdens de lockdown in de woonkamer geoefend en de ander verscheen iets wat brak en niet uitgeslapen aan de start.
   
  Toen eenmaal het hek geopend was en de FC de speelvelden gereed had werd het evenement geopend. Juryvoorzitter Erwin opende de dag met uitleg van de spelregels. Over deze spelregels viel niet te discussiëren, al hebben verschillende spelers dit nog wel regelmatig geprobeerd (lees Herman). Opvallend aan deze editie van het Kubb-toernooi was dat een groot deel van de deelnemers bestond uit verliefde koppels. Of na deze middag al deze relaties stand hebben gehouden, is mij nog de vraag...
   
  De poulewedstrijden verliepen vlekkeloos. Al in de eerste ronde werd de koning binnen 10 minuten omgegooid door het sterrenteam en bombardeerde dit team zich direct tot favoriet. Het winnende team van vorig jaar had wat meer opstart problemen en verloor de eerste ronde. De strijd was echter nog niet gestreden, want er waren nog drie rondes te gaan. In beide poules won en verloor iedereen van elkaar en zorgde dit voor veel spanning en sensatie.
   
  In de eerste halve finale stonden de koppels uit Nieuwegein tegenover het stel uit Zeeuws Leidsche Rijn. Het laatstgenoemde team was in de eerste ronde hard onderuitgegaan, maar revancheerde zich verrassend genoeg gedurende het toernooi. Zouden ze dan toch de finale gaan halen? Het antwoord op deze vraag is nee, want het team met stomp aan kop was te sterk. Zijn vriendin gooide koelbloedig alle blokjes omver.
   
  In de andere halve finale stonden de winnaars van vorige jaar tegenover de favoriet van deze editie. Al snel bleek in deze finale dat de favorieten terecht deze titel gekregen hadden. De jonge honden leken geen schijn van kans te hebben. Maar hoogmoed komt na de val en de wedstrijd sloeg om.  De oude garde kwam niet meer terug en droop na dit verlies snel af naar de tennistafel.
   
  In de finale ging het er hard aan toe. Bloed, zweet en tranen waren duidelijk zichtbaar. De blokjes vloog het publiek, dat dit weekend gelukkig nog wel aanwezig mocht zijn, om de oren. Uiteindelijk hadden de jongelui de langste adem en trokken zij aan het langste eind. Wat een knappe prestatie, de titel prolongeren! Ze werden op gepaste afstand gehuldigd en de tony-chocolony-repen kregen zij overhandigd van de FC.
   
  Alle teams, bedankt voor jullie inzet. Bas en Daniël, jullie zijn bij deze van harte uitgenodigd om volgend seizoen jullie titel te komen verdedigen. Drie op rij zou buitenaards zijn.


   
  De volgende activiteit van de FC staat gepland zondag 25 oktober; ‘De zevenkamp’.  Het is nog even afwachten wat tegen die tijd de maatregelen zijn en hoe en of dit evenement door kan gaan. Houdt hiervoor allemaal de instagram, facebook, nieuwsbief en alle andere social media in de gaten!

  Tot het volgende evenement!

  Groetjes,
  Namens de FC,
  Wencke
   
   

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide